Auteurs

Jonathan Kelleman

Jonathan Kelleman werd op 9 augustus 1949 geboren in New York City maar groeide op in Los Angeles. Hij is afgestudeerd kinderpsycholoog en gespecialiseerd in traumabehandeling bij kinderen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf of ongeluk. Verder had Kellerman een eigen praktijk.

Het debuut van Kellerman was het verhaal Breekpunt uit 1981. Het boek werd echter pas vier jaar later uitgegeven. Zijn debuut werd echter direct bekroont met de Edgar Allen Poe Award, de prijs voor de beste Amerikaanse misdaadroman. Niet veel later geeft Kellerman zijn carrière als kinderpsycholoog op om zich te richten op het schrijven van psychologische thrillers, waaronder die met Alex Delaware in de hoofdrol.

Inmiddels zijn de boeken van Kellerman in meer dan 24 talen uitgegeven en er zijn meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Naast thrillers heeft hij ook psychologieboeken en kinderboeken geschreven. Ook schrijft hij artikelen en essays.

Kelleman is tevens professor Pediatrie aan de University of California School of Medicine. Ook is hij professor Psychologie aan de USCs College of Arts and Sciences.

Kellleman woont met zijn vrouw Faye Kellerman, tevens een auteur, in Los Angeles. Hun oudste kind, Jesse Kellerman, is tevens auteur in opkomst.