Auteurs

Jeroen Guliker

Jeroen Guliker werd op 10 september 1966 geboren en koos na de Havo voor een studie Toeristisch Management. Een keuze die een interessante baan opleverde bij een evenementenbureau, gespecialiseerd in de organisatie van grote internationale sportevenementen. Voor zijn werk reisde hij tussen 1988 en 2008 de halve wereld rond. Vooral Europa en het Noord-Amerikaanse continent werden structureel bezocht.

In 2001 nam hij zitting in de directie van het evenementenbureau om een jaar later mede-eigenaar en algemeen directeur te worden van het bedrijf dat inmiddels 25 vaste werknemers – en tijdens het evenementenseizoen meer dan 350 parttimers – telde.

Het duurde tot 2008 voordat de geboren Haarlemmer debuteerde als schrijver met de roman Zeven Vrouwen Later, een gedeeltelijk autobiografisch boek, dat hij in eigen beheer zou uitgeven. Via zijn website, e-mailbestanden, vriendenkring, contacten en sociale media als Facebook, Hyves en Twitter ging het balletje rollen en overtrof de verkoop van zijn debuutroman alle verwachtingen. In 2009 tekende Jeroen een contract bij Karakter Uitgevers.

Jeroen heeft  twee zoons en woont in Haarlem.