Auteurs

Gummbah

Gummbah werd in 1967 onder de naam Gertjan van Leeuwen geboren in Nieuwaal. Hij studeerde Journalistiek in Tilburg en besloot in 1993 zijn strips en cartoons in eigen beheer uit te geven. Het tijdschrift dat hij voltekende en de titel God meekreeg is uitgeverij De Harmonie niet onopgemerkt gebleven. In 1994 verscheen dan ook De verbaasde analfabeet,  Gummbah’s eerste album.

In 1994 debuteerde Gummbah met cartoons over het wereldkampioenschap voetbal in het weekblad Humo. Hierna volgden publicaties in onder andere de Volkskrant, Boekblad, Nieuwe Revu, enkele Duitse tijdschriften en het Engelse blad Prospect.

Ook treedt Gummbah op met een diashow. Zelf ontworpen boekomslagen van net niet verschenen boeken worden op het scherm geprojecteerd terwijl hij fragmenten voorleest uit de betreffende titels.

Met cabaretier Hans Teeuwen en Pieter Bouwman trad hij op met een theater- en tv-voorstelling genaamd Poelmo. Ook richtte hij met een aantal vrienden de Bond tegen Humor op, met het eigen tijdschrift De Bedenkelijk Kijkende Grondeekhoorn.

Verschenen titels van Gummbah zijn onder meer Hoe Eddie in balbezit kwam, De tijd vliegt slecht, Het Geheim van het Verdwenen Mysterie, Een kalfslederen onderbroek, Echte nachten stugge vachten, Neksnor, Daar gaat Fout Varken! en Op de camping.

Gummbah woont en werkt in Tilburg.