Auteurs

George Martin

George Raymond Richard Martin werd op 20 september 1948 geboren in Bayonne, New Jersey. Hij is een bekend schrijver van fantasy, science fiction, screenplays en tevens is hij filmproducent. Ook heeft hij les gegeven in journalistiek.

In de jaren ’70 begon hij met het schrijven van korte verhalen en won daarmee direct meerdere prijzen. Zo ontving hij in die jaren maar liefst drie keer de Hugo Award. Ook won hij in 1979 voor Sandkings de Nebula Award. Zes jaar later won hij die award nogmaals, ditmaal voor Portraits of His Children.

In 1988 ontving hij de World Fantasy Award voor The Skin Trade. In 1997 ontving Martin zijn vierde Hugo Award. Tevens won hij zes Locus Awards, onder meer voor de drie eerste roman van A Song of Ice and Fire.

Tussen het schrijven door werkte Martin sinds 1986 voor televisie. Hij werkte aan The Twilight Zone en aan Beauty and the Beast. Ook was hij redacteur. Tevens werd in 1987 een kort verhaal van Martin verfilmd, wat de titel Nightflyers meekreeg.

In 1996 stortte Martin zich weer meer op het schrijven van boeken. Hij begon met A Song of Ice and Fire. Deze reeks maakte hem immens populair.