Auteurs

Felix Thijssen

Felix Thijssen werd in 1933 geboren in Rijswijk. Al op de middelbare school heeft hij baantjes in filmstudio’s, op boerderijen en als reisleider. Op zeventienjarige leeftijd schreef hij tevens het detective verhaal De man met de bolhoed.

Begin jaren vijftig verhuisde Thijssen met zijn vader naar Frankrijk, waar hij twee jaar Engelse les gaf in een klooster. In 1955 keerde hij terug naar Nederland en was de volgende vijftien jaar werkzaam in de journalistiek. In 1979 kocht hij een boerderij in het dorp Acquov en besloot zich volledig aan het schrijven te wijden. Inmiddels had al hij twee romans, enkele kinderboeken en hoorspelen geschreven.

Tussen 1971 en 1979 schreef hij ongeveer vijftien sciencefiction boeken. Tevens vertaalde hij romans en schreef onder het pseudoniem Ruard Lansjer. Ook schreef hij in 1974 het scenario voor de speelfilm Help, de dokter verzuipt.

In 1980 verhuisde Thijssen naar Ierland en schreef daar de thriller Eindspel, alsmede Wildschut en Jachtschade. Nog geen jaar later keerde hij terug naar Nederland en schreef het boek Gids om te overleven.

Vanaf 1983 hield hij zich bezig met het schrijven van televisieseries. Zo schreef hij mee aan Nederlanders Overzee, Iris, Bureau Kruislaan en Unit 13. Ook schreef hij het scenario voor een Baantjer film.

Vanaf 1998 schreef Thijssen boeken met Max Winter in de hoofdrol. Hij ontving in 1999 de Gouden Strop voor het eerste deel, Cleopatra. Ook schreef hij de boeken Onder de spekboom en Het Diepe Water. Dat laatste boek won in 2006 de Diamanten Kogel, een Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige spannende roman.

Felix Thijssen woont met zijn vrouw Mylene in de Franse Cevennen.