Auteurs

Esther Verhoef

Esther Verhoef (1968) behoort tot de top van de Nederlandse thrillerschrijvers. Ze won tweemaal de Zilveren Vingerafdruk en eenmaal de Diamanten Kogel, genomineerd was zij driemaal voor de NS Publieksprijs en de Gouden Strop, en tweemaal voor de Diamanten Kogel.

Haar psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers. In 2009 was Esther auteur van de Maand van het Spannende Boek en schreef zij het geschenkboekje Erken mij, dat een recordoplage beleefde van 833.500 exemplaren.

Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther Verhoef ook psychologische actiethrillers onder pseudoniem Escober, samen met Berry Verhoef. Ze schrijft af en toe korte verhalen, waaronder De perfecte partner. Voor weekblad Margriet verzorgde zij eens per twee weken een column.

Esther’s solowerk en de Escobers zijn vertaald. Diverse titels verschenen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Spanje en Denemarken.

In ‘een vorig leven’ was Esther gerespecteerd dierenfotografe en runde ze een beeldbank met uitgevers, reclamebureaus en dierenrechtenorganisaties als klant. Ze schreef zijn meer dan 60 populair wetenschappelijke en informatieve boeken over (huis)dieren, waarvan er wereldwijd zo’n 8 miljoen zijn verkocht. Ook was zij hoofdredacteur van enkele tijdschriften in haar oude vakgebied.