Auteurs

Escober

Esther Verhoef werd als Esther Verhallen geboren in ‘s-Hertogenbosch. De drang om te schrijven was al vroeg aanwezig. Sinds haar zevende jaar schreef ze dagelijks en waren zij en haar typmachine onafscheidelijk. Het schrijven bleef een constante factor.

In 1989 begon ze met een wekelijkse column in Flair en in 1995 kwam haar eerste boek uit. Vanaf 1995 tot nu schreef zij 45 boeken over huisdieren voor de uitgeverijen Zuid Boekprodukties en Rebo International. Ook begeleidde ze ruim 50 boeken van diverse auteurs. Een groot deel van haar boeken werd vertaald. In 22 verschillende landen zijn Esthers boeken te koop. Wereldwijd zijn er ruim 4.500.000 boeken verkocht.

In Nederland haalden twee van haar dierenboeken de CPNB-tophonderdlijst (fictie en non-fictie). Met name de Hondenencyclopedie was een bestseller met de 37ste plaats.

In 1999 werd Esther hoofdredacteur van Dier en Vriend, een kwartaalblad over dieren met een oplage van 120.000 exemplaren. In de winter van 2005 legde ze het hoofdredacteurschap neer om zich meer te kunnen wijden aan het schrijven van thrillers. Omstreeks 1999 richtte Esther fotostock FurryTails op, een beeldbank die gespecialiseerd is in afbeeldingen van huisdieren, en die voornamelijk uitgevers, reclamebureaus en organisaties op dierengebied tot haar klanten rekent.

In 2002 schreef Esther de psychologische actiethriller Onrust, die in september 2003 verscheen. Het boek kreeg uitstekende recensies en werd genomineerd voor de Gouden Strop 2004. De opvolger Onder Druk verscheen in oktober 2004 en werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005 en won de Diamanten Kogel 2005, een Belgische award ter waarde van 25.000 euro voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller.

In april 2006 verscheen Rendez-vous, een autobiografisch getinte, psychologische thriller over een gezin dat emigreert naar Frankrijk.

Berry Verhoef werd in 1967 geboren in het Brabantse Waalwijk. Op 17-jarige leeftijd ging hij op kamers in ‘s-Hertogenbosch om te studeren, waar hij zijn huidige echtgenote Esther leerde kennen. Vervolgens werd hij opgeroepen voor militaire dienst, opgeleid voor sergeantinstructeur bij de landmacht, waar hij een jaar later afzwaaide.

Na eerst intensief op de achtergrond mee te hebben gewerkt aan de dierenboeken van Esther, verscheen in 1998 zijn eerste eigen werk, de Bier Encyclopedie bij Rebo International, gevolgd door De Grote Bier Encyclopedie. Beide boeken zijn in diverse landen vertaald, waaronder in Groot-Brittannië?, Duitsland, Spanje, Italië?, Hongarije en Tsjechië.

Berry en Esther hebben samen drie kinderen en woonde enkele jaren in het zuidwesten van Frankrijk. Inmiddels zijn ze weer terug in Noord-Brabant.