Auteurs

Elvin Post

Elvin Post werd in 1973 in Rotterdam geboren. Via een stage bij het literair agentschap van Caroline van Gelderen in Amsterdam kwam Elvin in 1997 terecht bij het agentschap van Ralph Vicinanza in Manhattan, New York. Daar werkte hij ruim een jaar. Tijdens zijn verblijf in de VS begon hij ook te schrijven voor Algemeen Dagblad, voor wie hij de buitenlandse thrillers recenseert, en vele grote, bekende thrillerauteurs interviewde.

Geïnspireerd door zijn verblijf op Manhattan schreef hij Groene vrijdag, waarmee hij als eerste debutant en tevens als jongste schrijver ooit de Gouden Strop won. Ook zijn tweede thriller, Vals beeld, werd genomineerd voor de Gouden Strop. Daarnaast werden beide boeken genomineerd voor de Diamanten Kogel, de belangrijkste jaarlijkse Vlaamse thrillerprijs. De filmrechten voor beide boeken zijn verkocht.

In 2006 verscheen ook Het 17de, een bundeling van columns over amateurvoetbal die Elvin gedurende twee jaar schreef voor AD Sportwereld. Zijn derde thriller, Geboren verliezers, verscheen begin 2008 en speelt zich wederom af in Manhattan.

Elvin woont samen met zijn Amerikaanse vrouw, twee dochtertjes en twee honden in Rotterdam.