Auteurs

Elle van Rijn

Elle van Rijn werd geboren op 9 mei 1967 in Uden. Na de Havo ging ze naar Parijs om daar als Au Pair te werken. Terug in Nederland speelde ze in verschillende kleine theaterproducties.

Elle volgde de Toneelacademie in Maastricht, waar ze na vier jaar de acteursopleiding voltooide. Ze studeerde tevens aan de Weense Toneelschool, het Max Reinhardt Seminar, waar ze werd gecast voor een rol in een Zwitserse-Duitse televisieserie.

Na haar studie werd ze gecontracteerd door het Noord Nederlands Toneel en stond ze met grote regelmaat op de planken. Ook is ze te zien geweest in een groot aantal Nederlandse films en successeries. Haar stem is vaak te horen in commercials en tekenfilms. Ze gaf persoonlijke effectiviteitstraining en presentatietechniek aan bedrijven.

Elle was vanaf augustus 2006 de vaste columniste voor het weekblad Flair. In september 2006 debuteerde ze met de roman De tragische geschiedenis van mijn succes. Op 28 februari 2008 verscheen haar tweede roman, De hartbewaakster. Elle schrijft scenario’s voor onder andere De Co-assistent en Puppy Patrol.

Elle is gescheiden van Kaja Wolffers. Samen kregen ze twee dochters, Helena (2005) en Katelijne Alexandra Elle (2009). Uit haar voorgaande relatie heeft Elle een zoon David,(1996) en een dochter Feline (1999).