Auteurs

David Hewson

David Hewson wordt in 1953 geboren in Yorkshire. Op zijn zeventiende verliet hij school om als verslaggever te schrijven voor een krant in Scarborough. Acht jaar later was hij Hoofd Verslaggeving van de Londense krant The Times. Hij werkte mee aan de lancering van de krant The Independent en schreef columns voor The Sunday Times. Na enkele jaren gaf hij de journalistiek op om zich zo volledig te kunnen concentreren op het schrijven van boeken.

Zijn boek Samana Santa won de WH Smith Fresh Talent award als beste debuutroman van het jaar 1996. Vier andere boeken volgden, totdat David Hewson begon met het schrijven van een serie boeken dat zich af speelt in Italië. Boeken uit deze serie zijn onder meer Het Bacchus Offer en De Vaticaanse moorden.

Eind 2006 tekende David Hewson een contract met de uitgevers Pan Macmillan in Engeland en Bantam Dell in Amerika, om de serie uit te breiden tot negen boeken. De boeken worden vertaald en in verschillende landen uitgegeven.

Naast zijn werk als schrijver lanceerde hij in 2006 een website om campagne te voeren tegen milieuvervuiling. De website bleek van groot belang in een strijd om de natuur in het plaatsje Kent, Zuid Engeland, te beschermen tegen wellicht de grootste milieudreiging ooit. Het boek Saved vertelt het hele verhaal hierover.