Auteurs

Dave Pelzer

Dave Pelzer maakte als kind een verschrikkelijke jeugd mee. Hij werd meerdere keren bijna dood geslagen door zijn mentaal gestoorde, aan alcohol verslaafde moeder. Jaren later bleek dat de zaak van David Pelzer een van de gruwelijkste en extreemste zaken op het gebied van kindermisbruik was in Californië. Van zijn twaalfde tot zijn achttiende woonde hij bij diverse pleeggezinnen, tot hij zich op zijn achttiende aansloot bij de US Air Force.

Uiteindelijk heeft hij ruim dertien jaar bij de luchtmacht van de Verenigde Staten gediend. In die functie heeft hij een grote rol gespeeld in de operaties Just Cause, Desert Shield en Desert Storm. Tijdens zijn jaren bij de luchtmacht werkte hij ook door heel Californië in jeugdhuizen en bij andere programma’s voor de risicojeugd.

Pelzer heeft veel bereikt en daarvoor aanbevelingen gekregen van de presidenten Reagen, Bush, Clinton en George W. Bush, en van vele staatshoofden.

Toen hij nog in actieve dienst was en zich aan een strikt vluchtschema had te houden, kreeg hij in 1990 de JC Penney Golden Rule Award als de Californische Vrijwilliger van het Jaar. In 1993 werd hij uitgeroepen tot een van de Ten Outstanding Young Americans (TOYA).
In 1994 was Pelzer de enige Amerikaan die werd geselecteerd voor The Outstanding Young Persons of the World (TOYP) voor zijn inspanningen ten aanzien van het aandacht vragen voor kindermishandeling en het voorkomen daarvan, en voor het propageren van levenskracht en zelfverantwoordelijkheid.
Bij de Olympische Spelen van 2000 was Pelzer een van de toortsdragers van het Olympische vuur.

Pelzer is onder andere schrijver van de boeken Ik was niemand, dat vijf jaar op de bestsellerijlst van de New York Times heeft gestaan en Ik had geen naam, dat bijna twee jaar lang een bestseller was. Het boek Help Yourself kwam meteen op de bestsellerlijst van de New York Times.

Dave leeft met zijn vrouw Marsha en zoon Stephen en leidt een rustig leven in Zuid-Californië met zijn schildpad Chuck.