Auteurs

Claudia de Breij

Claudia de Breij werd geboren op 13 maart 1975 in Utrecht.

Claudia schreef op de middelbare school al voor de schoolkrant. Vanaf haar 16e heeft ze erg veel op het podium gestaan en tussen de bedrijven door een mavo- havo- en een vwo- diploma gehaald.  In 1995 trok ze terug naar Utrecht en studeerde Algemene Letteren. Twee jaar later was ze een propedeuse rijker en besloot ze te stoppen met haar studie.

Ze werkte achtereenvolgens voor Stadsomroep Utrecht, Radio M, Radio West, RVU’s Kaap de Goede Hoop, BNN United en NPS …& dit is Claudia en AD. In de respectievelijke functies van verslaggever, presentator, columnist en DJ. In 2003 stapte ze over naar de VARA.

Voor die omroep maakte ze tot en met april 2007 op 3FM het dagelijkse lunchprogram Claudia d’r op. Verder deed ze op televisie achtereenvolgens VARA Laat, VARA Live, De Wereld Draait Door, Claudia’s Showboot en Thank God it’s Friday.

In het theater groeide ze ondertussen gestaag. Samen met Sander Geboers en Rogier Wagenaar, haar componisten, muzikanten en vertrouwelingen tot in den doet maakte en speelde ze achtereenvolgens de programma’s De Wilde Frisheid, Claudia Zuigt, Hallo Lieve Mensen en iClaudia.

Op CD verscheen in 2005 het eerste studio-album Niet Alleen. In 2008 kwam de live-registratie Claudia in Carré uit en in 2009 de CD Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen. Tevens bracht ze de CD Wat ik zeker weet uit. En uitgeverij Nieuw Amsterdam gaf in 2009 twee boeken van haar uit: Krijg nou tieten! en Dingen die fijn zijn.

Daarnaast is ze op 17 juni 2008 bevallen van haar zoon Bing Cornelis Bram de Breij.