Auteurs

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen wordt op 30 juni 1983 geboren in Rotterdam. Haar hele leven heeft zij maar een doel: ballerina worden. Vanaf haar vierde tot haar zestiende geniet ze van de dansopleiding aan de R.A.D. (Royal Acadamy of Dance). Een echte toekomst in deze wereld zit er niet in, dus besluit Chinouk een nieuwe liefde te zoeken.

Al gauw komt ze op een forum terecht waar ze stukjes post van haar verhaal. Het publiek reageert zo enthousiast, dat ze besluit om het verhaal uit te breiden tot een heus boek. Er gaat een paar jaar over heen en Chinouk krijgt verschillende aanbiedingen als vaste columnist, o.a. voor Glamgirl en Fashion Fever. In een korte tijd schrijft ze alles wat los en vast zit en het liefst voor zoveel mogelijk sites tegelijk, zo verschijnen er ook columns op Girlscene en Niet Fris.

Ze verstuurt haar manuscript naar verschillende uitgeverijen en uiteindelijk krijgt ze te horen dat Liefdesduivel genomineerd is voor de Nieuwe Schrijversprijs. Een paar maanden later ligt het boek dan ook echt in de winkels. Begin 2010 komt haar tweede boek uit: Hopeloze prinses.