Auteurs

Cecilia Thornton

Cecilia Dart Thornton is geboren en opgevoed in Melbourne, Australië. Ze doorliep Monash University en volgde daar de opleiding Sociologie, waar ze voor slaagde. Ze begon met werken als docent, maar als snel stapte ze over op banen als boekverkoper, illustrator en redacteur. Niet veel later begon ze haar eigen zaak.

In 2000 werd ze fulltime schrijfster nadat haar werk was ontdekt door het Internet en gepubliceerd werd door Time Warner. Haar debuut was De vreemde vondeling, wat het eerste deel bleek uit de Bitterbynde Trilogie. Het tweede deel uit de serie, Vrouwe van droefenis, verscheen in 2004. Het derde en laatste deel krijgt de titel Om de eeuwige nacht mee en werd in 2005 gepubliceerd in het Nederlands.

Haar boeken zijn in diverse talen vertaald en worden over de hele wereld gepubliceerd. Veel van haar boeken komen op de bestsellerlijst van Australië terecht.

Cecilia Dart Thornton leeft met haar man in Victoria, Australië en is in het bezig van twee honden. In haar vrije tijd houdt ze van lezen, schrijven en het ontmoeten van personen die fantasy lezen. Tevens is ze een fervent voorvechtster van dierenrechten. Een deel van de opbrengst van het boek Om de eeuwige nacht doneert ze dan ook aan een project om de olifant te beschermen.