Auteurs

Bram Bakker

Bram Bakker werd op 29 oktober 1963 geboren in Zwolle. Hij studeerde Geneeskunde in Amsterdam. Zijn eerste baan als arts was als behandelaar van transseksuelen in het ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna begon hij de opleiding tot psychiater aan dezelfde universiteit. Hij combineerde deze opleiding met het schrijven van een proefschrift, wat alles bij elkaar zeven jaar in beslag nam.

Als psychiater werkte hij kortdurend in Leiden, deed onderzoek in de Verenigde Staten en werkte van eind 2000 tot begin 2004 op de afdeling psychiatrie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Na zijn promotie begon hij steeds meer te schrijven voor niet-professionele tijdschriften en kranten, zoals Psychologie Magazine, Vrij Nederland en Het Parool.

In 2003 baarde hij opzien met Te gek om los te lopen. Collega’s waren ‘not amused’: het rumoer rond de persoon van Bram Bakker droeg in belangrijke mate bij aan zijn vertrek uit het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, en haalde diverse dagbladen. Eind maart 2004 verscheen een tweede boek, Loden last, dat hij schreef met de schrijver/journalist Bram Hulzebos.

Bram Bakker werkt momenteel een dag per week als interim-psychiater voor een GGZ-instelling. Met Joop Boekestijn richtte hij in 2007 Boekestijn & Bakker Coaching op, een bedrijf dat mensen begeleidt, die om psychologische redenen vastlopen op hun werk.

Daarnaast interviewt Bram Bakker regelmatig Nederlandse schrijvers voor publiek en ook topsporters.

Bram Bakker woont samen en heeft twee zoons, Fimme en Milan, en een dochter, Luna