Auteurs

Antoinette Hertsenberg

Antonia Maria (Antoinette) Hertsenberg werd op 28 december 1964 geboren in Den Haag. Ze is werkzaam als presentatrice, bij de omroepvereniging TROS.

Vlak na haar geboorte verhuisde ze samen met haar ouders en broer naar Apeldoorn. Antoinette volgde een opleiding bij het Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs. Nadat ze deze had afgerond, volgde zij diverse vakopleidingen op het gebied van communicatie en pr.

Na haar studie werkte ze korte tijd in een meidenwegloophuis. Daarna volgden een aantal pr-functies, onder meer bij de Anti-Vivisectie Stichting. In 1992 werd Hertsenberg projectleidster en perswoordvoerster bij de Nederlandse Vereniging ter Bescherming van Dieren (De Dierenbescherming).Nog steeds zet zij zich in voor de natuur, onder andere door haar werk bij de Faunabescherming. Verder is ze overtuigd vegetariër en zevendedagsadventist. In juni 2009 startte ze een website met vegetarische recepten.

Hertsenberg is getrouwd met activist en Eerste Kamerlid Niko Koffeman van de Partij voor de Dieren. Samen hebben zij 3 kinderen, en wonen in het Veluwse dorp Vierhouten.