Auteurs

Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight werd op 4 juni 1975 in Californië geboren. Ze is bekend geworden als actrice van diverse films. Voor haar rol in Girl Interrupted kreeg Jolie een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

De moeder van Jolie is actrice Marcheline Bertrand. Zij voedde haar twee kinderen alleen op nadat ze van haar man, acteur Jon Voight, scheidde. Marcheline overleed op de leeftijd van 56 jaar aan de gevolgen van kanker.

Jolie is tot tweemaal toe getrouwd geweest. Met de acteurs Jonny Lee Miller en Billy Bob Thornton. Sinds 2005 heeft Jolie een relatie met acteur Brad Pitt. Samen met Pitt heeft Jolie zes kinderen.

De eerste foto’s van haar biologische dochter verkocht zij aan een Amerikaans tijdschrift voor de som van 4,1 miljoen dollar. Ook werden de foto’s voor 3,5 miljoen dollar verkocht aan een Brits magazine. De opbrengsten doneerde Jolie in zijn geheel aan Unicef.

Jolie zet zich sinds jaar en dag in voor de vluchtelingenorganisatie UNHCR, waar zij ambassadrice van is. In 2007 kwam haar boek Mijn reizen uit, waarin zij verslag doet van haar reizen voor de organisatie.