Auteurs

Allan Folsom

Allan Folsom groeide op in de omgeving van Boston. Hij studeerde in 1963 af aan de universiteit van Boston en ging vervolgens naar Zuid-Californië om daar te gaan werken als filmeditor, cameraman, schrijver en producer. Hij schreef filmscripts voor Natalie Wood, Robert Wagner, Warner Brothers en een groot aantal onafhankelijke producenten.

In 1971 ging hij terug naar Boston om zich te storten op diverse banen, onder meer op het terrein van onroerend goed, hotels en restaurants. Ook schreef hij advertentiecampagnes voor zowel de gedrukte media als voor de televisie.

Eind jaren zeventig trouwde Folsom en ging terug naar Los Angeles waar hij vele film- en tv-scripts schreef voor de drie grote televisienetwerken, prominente filmstudio’s en de grote onafhankelijke producenten. Helaas werd met de meeste scenario’s uiteindelijk niets gedaan.

Gefrustreerd door al die jaren waaruit niets tastbaars voort was gekomen, besloten Folsom en zijn vrouw een reis naar Europa te maken om nieuwe ideeën op te doen. Hier werd dan ook het idee voor De dag na morgen geboren. Omdat het verhaal te complex was voor een script, gokte hij erop dat hij inmiddels voldoende ervaring had als verhalenverteller en veranderde van medium: van scripts naar boeken. Twee jaar en negenhonderd pagina’s later was De dag na morgen af en het boek werd aangekocht door de Amerikaanse uitgever Little Brown and Company.

De dag na morgen werd een enorm succes, ook buiten Amerika, en Allan Folsom was in één klap rijk en beroemd. Zijn debuutroman werd aan vijfentwintig landen verkocht, en stond op vele bestsellerlijsten.

Enkele jaren na zijn debuut verscheen het even complexe als omvangrijke Dag van bekentenis gevolgd door Dag van vergelding. Ook verscheen de nieuwste actiethriller van zijn hand, Dag van de samenzwering.

Allan Folsom woont momenteel in Santa Barbara, Californië.