Columns

The reboundman

Eindelijk een officieel erkend fenomeen: The Reboundman! Voor de Nederlandstalige onder ons: het tussendoortje! Waar we vroeger bij liefdesverdriet wekenlang hartverscheurend bergen tissues vol huilden, dozen chocola verorberden en torenhoge telefoonrekeningen eraan overhielden, hoeft nu niet meer. Tegenwoordig mag je als vrouw doen wat mannen al jarenlang doen: een tussendoortje.

Dat vrouwen genetisch bepaald kilometers verschillen van mannen, is een algemeen bekend feit, maar toen het uit ging met mijn ex na zoveel jaar huwelijk, legde mijn broer me nog eens fijntjes de verschillen uit. ´Kijk, Es, jullie vrouwen,’ hij sprak het met een onappetijtelijk gezicht uit, ´jullie vrouwen verwerking een scheiding of een breuk in een relatie nou eenmaal totaal anders’. Met rood behuilde oogjes keek ik hem vanaf de loveseat aan. Hij klokte nog wat witte wijn in mijn glas en zocht naar woorden. ´Als het uitgaat,’ begon hij voorzichtig, ´dan heb je allebei even veel pijn en verdriet.’ Ik knikte, maar geloofde er geen snars van dat mijn ex net zo’n uitgeknepen maag en droog geschuurde ogen had als ik. ´Kijk, vrouwen huilen, vrouwen moeten praten met hun vriendinnen, vrouwen worden heel emotioneel en vrouwen moeten, gewoon, nou ja, praten!’ Broerlief keek me aan, I got the message: vrouwen praten nou eenmaal heel veel, we analyseren alles het liefst kapot.’ Broer nam nog een slok Chablis om moed in te drinken. ´En mannen dan?’ snifte ik. Hij leunde zelfvergenoegd naar voren, alsof hij me een eeuwenoud geheim met mij ging delen. ´Als het MIJ onverhoopt zou overkomen.’ en hij liet een gewichtige stilte vallen, ´ik bedoel als het MIJ echt onverhoopt zou overkomen, boek ik een vakantie naar Brazilië´ en neuk ik me drie weken suf.’ Hij meende het serieus. Mannen hebben dus een ander nodig om hun ex uit hun systeem te krijgen, zo simpel is het. En daar zat ik dan, in m’n eentje op mijn loveseat, totaal overhoop en totaal verzwolgen in zelfmedelijden. De eerste reactie die in me opkwam aan een andere relatie ging met misselijkheid gepaard, maar het verhaal bleef in mijn hoofd hangen. Je gelijk in de armen van een ander storten, alleen al aan een ander denken, dat hoort toch niet! Nadat ik het gecheckt had bij mijn stoere vriendinnen bleek het juist de remedie te zijn: get sex in order to forget your ex! Wat een sloeries dacht ik gepikeerd, zo was ik helemaal niet!

Totdat die vriendinnen er genoeg van hadden om me chocola te zien vreten, Barbra Streisand grijs te draaien en me te verstoppen in mijn stoffige huis. Mee moest ik, naar de hipste tent van Rotterdam. Met veel tegenzin liet ik me meenemen, maar na vier wodka-limes gierde ook ik het uit. Een oude bekende liep langs de tafel, mijn vriendinnen sleurden hem erbij (wat mij volledig ontging door de zesde wodka) en ja, ik kreeg een sms van Mr Big aan het eind van de avond. Wat daarna volgde waren sms’jes, telefoontjes en zo had ik mijn eerste etentje sinds Mr Ex op de agenda! Doodnerveus wat ik aan moest en wat ik moest zeggen (na 10 jaar vaste verkering) maar with a little help of my friends was ik er klaar voor! En hij ook!

Vanaf het begin wist ik al dat het niets zou worden, maar de lol die ik heb gehad! En de aandacht, de leuke uitjes, de leuke mensen die ik leerde kennen door hem, eigenlijk een complete afleiding van Mr Ex! Die verdween langzaam naar de achtergrond van mijn gedachten en ik had me voorgenomen eens lekker te genieten zolang het duurde! Heerlijk voor iemand die zich voelde als een aangespoelde walrus zonder zelfvertrouwen. No more Mr Right maar Mr Right Now zoals Marjolein Straatman het zo mooi verwoordt in de Avantgarde. Natuurlijk raadden de psychologen het af om de realiteit niet onder ogen te zien, je in de armen van een gladde Italiaan te storten, maar he, verwerken kan altijd nog!

Tussendoortjes oftewel the reboundman is uitermate geschikt om over je volgende heen te komen. Hij helpt je (onbewust) om je zelfvertrouwen op te krikken en je begeerlijk te voelen. Meiden, probeer eens een tussendoortje voor deze Valentijn? Misschien is het niet de ware als je hem van relatieplanet.nl opduikelt maar het is in ieder geval beter dan depri thuis op de bank zitten met foto’s van je ex, een doos tissues en chocola en te zwelgen in zelfmedelijden. Sommige meiden zijn al aan hun vierde rebound bezig om over hun eerste reboundman heen te komen. Dat is ook weer niet de bedoeling maar als mannen er al eeuwen bij zweren, waarom zullen wij het dan niet proberen? Good luck met en geniet van je tussendoortje!

Esther Blinker

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.