Columns

Is je föhn ontploft of zo?

We hebben de L, we hebben de A. Lalalalalalalalalalalaalalala lalalalalalalalalal alalalalalalalalalalalala. Zo schalde het vorige week door de kroeg. Ik ben dol op carnaval. Je moet ervan houden. Ik weet dat er ook mensen zijn die het echt onzin vinden en in die vier dagen vrijwillig een winterslaap houden. Maar ik vind het wel leuk. Sterker nog: ik vind het superleuk! Lekker verkleed gaan en maf doen. Moet kunnen toch? C’est la vie! C’est la vie je moet genieten van het leven want het duurt toch maar heel even valderie. Om maar even in de carnavalsstemming te blijven.

Ik ging dit jaar verkleed als Tina Turner. Ik weet het, ik ben schrijfster en geen zangeres. Ik kan dan ook geen mooie noot zingen. Maar dat is des te leuker met carnaval toch? Tijdens het hossen lekker vals meeblèren met de o zo foute muziek. Mijn zusje toupeerde mijn haren en na een half uur had ik een heus Tina Turner kapsel. Een goud kort jurkje aan, een paar mega oorbellen in en flink wat make-up op. Daar stond ze dan: Tina!

Met mijn Tina kapsel stapte ik op de fiets. ´Wow, dat is echt gaaf,´ riep een vriendin die op me stond te wachten. Toen we aankwamen bij de kroeg wilde iedereen even voelen. ´Is het hard?´ ´Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig geweest?´ ´Rianne, hoeveel haarlak zit erin?´ Ik lachte. ´De bus is nog net niet leeg, maar het komt aardig in de buurt.´

We lopen de zaal in. Er wordt al volop gehost. Ik zie van alles voorbij komen. Prinsessen, travestieten, soldaten, Hollandse kaasmeisjes, roodkapjes, sneeuwwitjes, theemutsen. Ja echt waar, meiden die een stoffen theepot op hun hoofd hadden en een T-shirt droegen met daarop heel veel theezakjes. Ook zag ik veel mensen met pruiken. Blij was ik, dat ik zo’n ding niet op had. Veel te warm. Nee, mijn kapsel is prima Tina. Met een biertje stonden we aan een tafel. Er kwam een man naar me toe. Hij droeg een of ander piratenpak. Of hij dat zelf nog wist, was me niet duidelijk. Hij was werkelijk ladderzat. ´Is je föhn ontploft of zo?´ lalde hij. Mijn vriendinnen en ik moesten er stiekem wel om lachen. Zie je, het is gelukt: Ik ben echt Tina!

Rianne Verwoert

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.