Columns

Help! Ik heb teveel fantasie

Mijn nieuwe romans Romance in Toscane en Etage te Huur zijn helemaal af, maar wie denkt dat ik nu op mijn lauweren rust, heeft het mis. Ik ben alweer volop bezig met de voorbereiding van mijn volgende boek. Het eerste waar ik me altijd druk over maak, zijn de namen die ik mijn hoofdpersonen ga geven. Maar hoe ik ook pieker, vandaag schiet me niks leuks te binnen. Meestal waait mijn hoofd lekker uit door een fietstochtje. Daarom haal ik mijn ijzeren ros van stal en zet koers naar de Soester bossen. Veel oog voor mijn omgeving heb ik niet, want er flitst van alles door mijn hoofd.

Ineens hoor ik een keihard geblaf, dat wordt afgewisseld door vervaarlijk gegrom. Ik ben niet echt bang voor honden, maar dit klinkt zo dreigend, dat ik me een hoedje schrik. Oh help, ik fiets in de buurt van de vliegbasis en daar gebruiken ze van die echte killers voor de bewaking. Straks is er eentje ontsnapt! In gedachten zie ik een enorme enge hond uit de bosjes springen. Zo’n woeste herder met van die blikkerende tanden, die je grommend helemaal openscheurt. Tijd om weg te wezen! Ik rem als een gek en wil net mijn fiets omdraaien, als er een donkere flits blaffend op me af komt springen. Mijn hart staat bijna stil van schrik en begint dan als een bezetene te keer te gaan. Ik knijp mijn ogen stijf dicht en wacht bibberend op het onvermijdelijke. Nog een paar tellen, dan word ik verscheurd! Maar er gebeurt niks en voorzichtig doe ik een oog open. Niks enge hond. Een klein zwart poedeltje met een rood strikje op zijn kop! Maar het blaft voor tien, dat wel.

De eigenaresse, een struise vrouw met een zelfgebreide trui aan, groet me vriendelijk en wandelt verder. Ze is zich duidelijk van geen kwaad bewust. Nee, waarom zou ze ook? Met zo’n schattig hondje. Een beetje schaapachtig lachend kijk ik het koppel na. Dat heb ik natuurlijk weer! Niks aan de hand en ik verzin een compleet drama.

Tja, veel fantasie hebben, is ontzettend handig in mijn vak. Maar soms mag het best een beetje minder…

Anita Verkerk

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.