Columns

Drunk dialing

In de Marie Claire las ik een artikel over de gênante momenten dat je je mobiel gebruikt als je een glaasje te veel op hebt.  Dat je hele pijnlijke sms’jes stuurt of midden in de nacht een (potentiële) ex op belt om te zeggen dat je totááááál over hem heen bent. Dat je de volgende ochtend wakker wordt met een zure kater en het besef dat je gister avond iets stom hebt gedaan. Want dronken mensen en kinderen spreken de waarheid. En een spijt dat je de morning after hebt, maar je kunt het niet meer ongedaan maken. Hooguit zeggen dat het voor een ander bedoeld was, je kleine nichtje je persifleerde of dat je spontaan postnataal depressief werd acht jaar na geboorte van je jongste.

Sms of email is maar een platte tekst, zonder enige emotie. Over mijn meest gênante momenten kan ik echt een boek volschrijven. Mijn mobiel heeft namelijk een magnetische aantrekkingskracht als ik een slokje teveel op heb. En dan bedoel ik wijn, geen glaasje melk. Om je dood te schamen. Opeens ga ik sms-end heel autoritair vragen waar iemand blijft en geef ongevraagd hele lappen tekst, terwijl als ik nuchter ben sporadisch sms, tenzij het informatie betreft. (Hoe laat, waar en wat)  Maar de meest gênante was nog wel toen ik met mijn dronken kop een verhitte sms verstuurde naar m’n beste vriendin dat ik me NOOOOOIT meer om die schizofrene klootzak zorgen zou maken en dat ’ie lekker de pot op kon met z’n dikke pens. En naar wie verstuurde ik hem per ongeluk?! Juist ja, naar die schizofrene klootzak met die dikke pens. Hij zag de humor er niet van in.

En lieve vriendin M. is een keer van de weg gehaald toen ze al sms-end over de vluchtstrook zwabberde na een gezellige etentje met een date. Haar nuchtere antwoord  na een nachtje politiebureau was dat het maar heel goed was dat ze aangehouden werd, omdat ze echt een mega gênante sms aan het fabriceren was. Dat het zóóó leuk was en ze zóóóó’n mega klik voelde na de eerste date. Liever een nachtje cel dan een sms versturen zeg maar. Want van alcohol worden we liederlijk terwijl we op dat moment denken heel diepzinnig en poëtisch te zijn. Maar als met een beetje pech de ontvanger de volgende ochtend broodje nuchter boven een kop koffie jouw sms leest, komt het toch een beetje pathetisch over.

In Engeland zijn ze nu bezig om een soort slot op je telefoon te zetten voor als je dronken bent. Omdat drunk dialing of sms-ing of emailing in ons geval vaak beschamende gevolgen heeft, is LG zo slim om een telefoon te maken die je kunt programmeren dat ‘ie blokkeert als je adem een te hoge concentratie alcohol bevat. En het Engelse Virgin heeft de service ‘Dialing under influence’ die bepaalde nummers pas weer vrij geeft na zes uur ’s ochtends als je weer nuchter bent (hopefully). En Gmail van Google heeft het programma Goggles gefabriceerd zodat je het weekend alleen mail kunt versturen als je binnen 60 seconden 5 wiskundige vragen hebt opgelost. Gelukkig ben ik niet de enige die lijp gaat zitten sms-en met een sappie te veel op. Vriendin M. pakt haar zusjes mobiel altijd af als ze na zesentwintig witte wijn en drie Sambuca’s  haar ex wil gaan sms-en dat ze het zóóóó naar haar zin heeft en hem totaaaaaaaaaaaal niet mist. Ook niet op haar verjaardag.

En dan nog van die piloot met zijn dubbele agenda: na een woest seks en drank overgoten long weekend in Bogota sms-de hij nog even zijn maîtresse hoe geweldig, geil en wild ze wel niet in bed was geweest voordat hij de trap opliep om bij moeder de vrouw in bed te stappen. Zwaar vermoeid en na een paar borrels verzond hij nog snel het gewaagde sms’je naar…. zijn echtgenote! Needless to say dat hij een tijdje in het logeerkamertje moest slapen.

The question is natuurlijk waarom je die drang voelt. Waarom sms je met je dronken hoofd je volledige adresboek om te vragen of ze op je verjaardagfeestje komen dat je eigenlijk helemaal niet wilde vieren. En waarom bel je met je dronken harses je zus opeens wel op om te zeggen dat je toch niet dat verplichte weekend naar Texel mee gaat en geen zin hebt in familie verplichtingen de rest van je leven. Omdat  dronken mensen de waarheid spreken en je eindelijk durft te zeggen wat je echt wilt. Een paar wijntjes nemen je remmingen weg en durf je te zeggen wat je allang op je kerfstok hebt. Ben je eindelijk je ongecensureerde ik. En dat is heerlijk, maar soms gênant. Vooral de morning after en met een kater komt de boodschap twee keer zo hard aan. Kun je twee dingen doen: retourtje Australië of je telefoon door de wc spoelen en je nummer veranderen. Of stoppen met drinken maar dat is een slechte optie want dan missen wij jouw ongecensureerde ik. Cheers!   Ben heel benieuwd naar jouw ‘Drunk Dialing’ gênante momenten! Geef hieronder je reactie (mag ook anoniem 🙂 )

Esther Kreukniet

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.