Columns

Arrgh computers!

Op een mooie zaterdag heb ik lekker geshopt in de stad samen met een vriendin. Eerst heerlijk tot tien uur uitgeslapen, daarna naar de stad en ’s middags in de stad een frietje gegeten, maar vooral veel geshopt! Een mooi shirtje gekocht en verder veel lol gehad. Mijn dag kon niet meer stuk, althans dat dacht ik. Eenmaal thuis zette ik mijn laptop aan om mijn mail te checken. Tja, sorry, een soort van verslaving. Ik ben echt verknocht aan mijn laptop. Ik sta ermee op en ga er mee naar bed. In mijn mailbox trof ik een link van een geplaatst interview aan. Leuk, een interview! Dat moest ik natuurlijk meteen op mijn website zetten.

Ik wilde het programma ‘Dreamweaver’ openen en toen ging er iets mis. Hij wilde niet! Wat was dat nou? De dag ervoor was er totaal niets aan de hand. Ik kreeg allemaal foutmeldingen. Het beste kon ik het programma de-installeren en daarna weer installeren. Dan zou het probleem vast verholpen zijn. Niet dus! Het de-installeren duurde wel een halfuur en het installeren minstens zo lang. Helaas hielp het niet en kreeg ik dezelfde foutmelding. Misschien moest ik dan maar een herstelpunt maken. Ik de computer teruggezet naar een week eerder. De fout was dan vast opgelost. Maar ook deze keer: Niet dus!  Toen bleek dat ik helemaal niets meer kon, ik kreeg de een na de andere foutmelding. Dus weer een herstelpunt maken om terug te gaan naar de nieuwere datum. Intussen baalde ik flink, ik zou eigenlijk met vriendinnen wat gaan drinken, maar ik kon mijn laptop niet achterlaten. Er moest steeds van alles aangeklikt worden. Misschien kon ik later nog wel gaan, om een uurtje of tien had ik vast alles gefikst. Wederom: not! Ik naar de website van het betreffende programma en daar gezocht. Ik kon een herstelprogramma downloaden. Ach, dat kon er ook nog wel bij. Ik had nog niet genoeg geïnstalleerd en gede-installeerd. Maar ook dit programma werkte niet, want ik kon nog steeds mijn webdesignprogramma niet openen.

Het programma was dus nog niet gemaakt. Totaal gefrustreerd heb ik  mijn oude laptop gepakt (O, wat ben ik blij dat ik die nog heb) en heb daarop een andere versie van het programma geïnstalleerd.  Die versie had ik uiteraard ook al op de nieuwe laptop gezet, maar helaas scheen die niet te werken met Vista. Website weer online proberen te zetten. Dat is altijd even zweten, want als het misgaat� dan is er helemaal geen website meer. En krijg die dan maar eens in de lucht zonder programma op mijn ‘goede’ laptop. Gelukkig bleek het goed te gaan en is rianneverwoert.nl weer in de lucht. Helemaal up-to-date.

Ikzelf ben niet meer zo up-to-date. Ik begon om zes uur, net na het avondeten, en het is nu halftwee ’s nachts. Ik ga slapen en dit keer zonder laptop. Het is over en voorbij! Ik ben helemaal klaar met dat ding!

Rianne Verwoert

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.